Şekerci siyasete ısındı

Şekerci siyasete ısındı

30 Mart Mahalli Seçimlerinde Bandırma'dan AKP Belediye Başkan Adayı olan Etimaden müdürü Recep Şekerci, şimdide 7 Haziran genel seçimleri için kolları sıvadı.

7 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesi parti teşkilatlarında başlayan yoğun aday adaylık trafik’ine 30 Mart seçimlerinde Bandırma’dan Belediye Başkan Adayı olan ve açık ara fark yedikten sonra koşarak gidip yeni Başkan Dursun Mirza’yı tebrik ederek “Unutma benim koltuğumda oturuyorsun” diyen Recep Şekerci şimdide 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için aday adayı oldu.

30 Mart Belediye seçimlerinde aday adaylarını çalıştırıp yorduktan sonra, son anda aday adaylığını açıklayarak, genel merkezinde teveccühü ile aday olan Recep Şekerci seçim arenasında hakkında söylemediği hiçbir şey kalmayan Dursun Mirza’yı seçimden sonra koşarak gidip tebrik eden ilk Belediye Başkan adayı olmuştu.

Şekerci, Belediye Başkanlığındaki tarih açıklama süresini bu kez ketum kullanmadı ve erken açıklamanın zaman ve süreç açısından kendine avantaj sağlayacağını düşünerek ismini AKP il Başkanlığına yazdırdı. Şekerci’nin Milletvekilliği Aday Adaylığı için adını yazdırması ardından Balıkesir Valisi Mustafa Yaman’ın resmi programlarına iştirak ederek başta Balıkesir merkez endeksli olmak üzere ilçelerinde boy göstermeye başladı.

Müessese müdürlüğünü üstlendiği Etimaden’de çalışan kesim tarafından “ İşçi düşmanı” olarak ilan edilen Recep Şekerci’nin Balıkesir’den aday adaylığı, Milletvekili olan kayınbiraderi M. Cemal Öztaylan’ın yeni süreç için “yol açmak” şeklinde yorumlansa da, AKP kulvarlarında Öztaylan’ın İstanbul 2. Bölgeden bir dönem daha adaylık sözü aldığı, Balıkesir bölgesinde ise kendisinden boşalacak alana yakın bir aile bireyi olarak Eniştesi Recep Şekerci’yi önerdiği kaydediliyor.

AKP de, yeni yüzlerin öne çıkarak, Balıkesir’de yepyeni bir kadro ile Ankara yoluna çıkmak isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’un ise eski bir teşkilat başkanı olarak yeni oluşumda üstleneceği misyon büyük merak konusu olurken, Uğur’un bir süre önce Marmara adayı Haluk Sur ile özel bir görüşme yaparak kendisinden 1/100.000 lik yeni çevre düzeni planı hakkında bilgi alması, siyaset arenasında 2. Numaralı ismin belirlendiği şeklinde yorumlandı.

Balıkesir Merkezinde Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur’un alternatifsiz isim olarak gösterildiği Balıkesir’de şimdi gözler 3. Sırada kimin olacağı yönünde.

AKP’nin Balıkesir’deki siyasi vizyonu Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar,  aday adaylığını açıklayan isimler arasında, hem siyasi misyonunu, hem de Ankara destekli aday adaylığını başta Gönen’de iş dünyası başta olmak üzere Bandırma, Manyas, Marmara ve Susurluk’dan destek arıyor.

Manyas’ta Su birliği Başkanı Eski Belediye Başkanı Hasan Kahraman, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, AKP eski ilçe Başkanları, Susurluk’ta Başkan Hüseyin Hızlıoğlu, Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Avşa eski Başkanı Cevdet Çağlar’la görüşen Yakar aldığı destek ve moralle yeni süreçteki olması gereken sıralamada kendi yerinin ilk 3 olduğunu ifade ettiği öğrenildi.



ılhan ufuk tuncer
25.01.2015 10:30:45
sayın şekerci 17 ve 25 aralık ve 4 bakanın yolsuzlukları hakkında düşünceleri nedir yoksa parti görüşünü mü benimsiyor.

hicri
25.01.2015 14:21:45
Recep Bey dersini almamış anlaşılan neyse Bandırma`lılar ders vermeye alışkın

  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı